Lisää huoneista

Huone-editorissa on monia mahdollisuuksia. Aiemmin vain tärkeimmät mahdollisuudet olivat käytettävissä. Tässä luvussa keskitymme muihin asetuksiin. Kun aukaiset huoneen edistyneessä versiossa, se näyttää tältä:

Kuten näemme, muutamia uusia nappeja on lisätty työkalupalkille. Ensimmäisiä uusia toimintoja ovat instanssien vaaka- tai pystysuuntainen lajitttelu. Tästä on hyötyä, kun instanssit on toisten samanlaisten instanssien päällä. (Kun lisäät tiilejä, näiden nappuloiden vaikutus kohdistuu instanssien sijaan tiilille.) Myös instanssien lukitsemiseen ja vapauttamiseen on olemassa omat näppäimensä. Lukittuja instansseja ei voi liikuttaa tai poistaa. Tällä tavoin vältyt poistamasta instansseja turhaan. Hiiren oikeaa näppäintä painamalla (paina ja paina hiiren oikeaa näppäintä instanssin kohdalla) esiin tulevasta valikosta voit myös lukita tai vapauttaa yksittäisiä instansseja.

Voit myös nyt määrittää ruudukon isometriseksi. Tästä on paljon hyötyä isometrisiä pelejä tehdessäsi. Ensiksi, ruudukon viivat kulkevat vinottain. Instanssin kohdistustoiminnot toimivat myös eri tavalla isometristä ruudukkoa käytettäessä (Toimii parhaiten, kun instanssin origin on vasemmassa ylänurkassa, jossa se on oletuksena.)

Tutkimme myös seuraavissa luvuissa kahta uutta edistyneemmän tilan välivehteä.

Informaatiota edistetyn huone valinnoista löydät seuraavilta sivuilta.

Edistyneemmät asetukset
Tiilten lisääminen
Kuvakulmat