Pelin jakaminen

Voit tehdä omia pelejä edellisten kappaleiden tietojen pohjalta. Kun pelisi on valmis, haluat luonnollisesti muiden ihmisten pelaavan sitä. Voit tietenkin antaa heille tekemäsi .gmk-tiedoston, jolloin peliä voi pelata Game Makerin kautta, mutta yleensä et halua toimia näin. Et varmastikaan halua, että muut voivat muokata peliä, mutta luultavasti kuitenkin haluat, että ihmiset voivat pelata peliä, vaikka heillä ei olisikaan Game Makeria. Tällöin haluat siis tehdä pelistäsi suoritettavan itsenäisen sovellustiedoston.

Suoritettavan sovellustiedoston luominen Game Makerissa on todella helppoa. Valitse File (Tiedosto) -valikosta Create Executable (Luo suoritettava ohjelma). Ohjelma kysyy nimeä sovellustiedostolle, joka tulee sisältämään pelin. Anna nimi ja paina OK. Nyt voit jakaa peliäsi kenelle haluat. Voit vaihtaa sovelluksen kuvaketta pelin asetuksista (Global Game Settings). Lisätietoja saat kolmannesta ohjeen osasta.

Kun olet luonut sovelluksen yllä kuvatulla tavalla, voit jakaa tätä tiedostoa muille tai asettaa sen nettisivuillesi ladattavaksi. Game Makerilla luotuja pelejä saa levittää vapaasti haluamallaan tavalla. Niitä on myös lupa myydä. Tässä tapauksessa pelin kuvien ja äänien on oltava tietenkin myös vapaasti levitettävissä tai myytävissä. Katso lisätietoja mukana tulleista lisenssiehdoista.

Tavallisesti on kätevää pakata sovellus .zip-arkistoon yhdessä jonkinlaisen lueminut-ohjeen kanssa. Windows XP:ssä ja uudemmissa tämä onnistuu suoraan tiedoston kontekstivalikon kautta. Internetissä on myös saatavilla monia ilmaisia zip-pakkausohjelmia. Vaihtoehtoisesti voit luoda pelillesi asennusohjelman. Tähänkin tarpeeseen Internetissä on useita ilmaisia apuohjelmia.

Jos haluat, että pelilläsi on näkyvyyttä ja sitä pääsevät pelaamaan monet, suosittelemme sinua lähettämään sen YoYo Gamesin sivuston Share (Jaa) -osioon.