Taustat

Kolmas perusresurssityyppi on tausta. Taustat ovat yleensä suuria kuvia, joita käytetään taustalla (tai etualalla) huoneissa, joihin pelin tapahtumat sijoittuvat. Taustat on usein tehtu siten, että niillä voi peittää saumattomasti alueen ilman näkyviä siirtymärajoja. Näin koko taustan voi peittää tietyllä kuviolla. Muutamia tällaisia taustoja tulee valmiiksi Game Makerin mukana. Lisää niitä löytyy Game Makerin verkkosivuilta tai monista muista paikoista Internetissä.

Taustaresurssi luodaan peliin valitsemalla Create Background (Luo tausta) Resources (Resurssit) -valikosta tai vastaava painike työkaluriviltä. Seuraavanlainen ikkuna tulee näkyviin.

Ylävasemmalla voi määrittää taustan nimen. Jokaiselle taustalle (ja ylipäänsä kaikille resursseille) on syytä antaa kuvaava nimi.

Load Background (Lataa tausta) -painiketta painamalla peliin voi ladata kuvan taustaksi. Tiedostovalitsimesta voi valita haluamansa kuvan, ja sen oikeasta reunasta voi valita, tuodaanko kuva läpinäkymättömänä, poistetaanko taustasta taustaväriksi oletettu väri (oletuksena ei), ja pehmennetäänkö kuvan reunat, mikä saattaa parantaa taustan ulkonäköä, kun se on osittain läpinäkyvä. Kun olet tyytyväinen tulokseen, paina Open (Avaa) -painiketta ladataksesi taustan. Game Maker tukee useita erilaisia kuvamuotoja. Taustoja ei voi animoida!

Taustaa voi muuttaa tai sen voi korvata toisella painamalla Edit Background (Muokkaa taustaa) -painiketta, joka avaa laajan kuvamuokkaimen. Lisätietoa kuvamuokkaimen käytöstä on kappaleessa Kuvien muokkaaminen.

On syytä olla varovainen suurten taustojen kanssa. Jotkin vanhemmat näytönohjaimet eivät pysty käsittelemään näyttöä suurempia kuvia, joten on parasta pitää taustojen koot enintään 1024x1024 pikselissä.