Äänet ja musiikki

Useimmissa peleissä käytetään ääniefektejä ja taustamusiikkia. Game Makerin kotisivuilla on saatavilla useita hyödyllisiä ääniefektejä, ja Internetissä niitä on moninkertaisesti lisää.

Äänitehosteen voi luoda peliin valitsemalla Resources (Resurssit) -valikosta Create Sound (Luo ääni) tai klikkaamalla vastaavaa painiketta työkalurivillä. Seuraavanlainen ikkuna ilmestyy.

Valmiin äänen voi ladata klikkaamalla painiketta Load Sound (Lataa ääni). Äänitiedosto valitaan ilmestyvässä tiedostonvalintaikkunassa. Äänitiedostoja on kahdenlaisia: aaltoääniä (wave) ja midi-tiedostoja. Aaltoääniä käytetään lyhyinä äänitehosteina. Ne vievät paljon tilaa, mutta ne soitetaan heti. Käytä äänitehosteina vain aaltoääniä. Midi-tiedostot sisältävät erilaista musiikkia. Ne vievät paljon vähemmän tilaa, mutta ne rajoittuvat instrumentaaliseen taustamusiikkiin. Lisäksi oletusarvoisesti vain yhtä midi-tiedostoa voidaan soittaa yhtäaikaisesti.

Kun äänitiedosto on ladattu peliin, sen voi kuunnella toistopainikkeesta. Äänen voi myös tallentaa Save Sound (Tallenna ääni) -painikkeella tiedostoon. Tätä painiketta ei yleensä juuri tarvita, paitsi jos olet kadottanut alkuperäisen äänitiedoston.