Asentaminen

Luultavasti oletkin jo tehnyt tämän, mutta jos et, tästä löytyvät Game Makerin asennusohjeet. Suorita vain ohjelma gmaker80.exe ja seuraa ruudulla näkyviä ohjeita. Voit asentaa ohjelman mihin haluat, mutta helpointa on valita oletusarvoiset ehdotukset. Kun asennus on päättynyt, Käynnistä-valikosta löytyy uusi ohjelmaryhmä, josta voit käynnistää Game Makerin ja lukea ohjetiedoston.

Game Maker asentaa myös suuren määrän ilmaiseksi peleissäsi käytettäviä kuvia (tavallisia ja animoituja) ja äänitehosteita tietokoneellesi samoin kuin myös joitakin mallipeliprojekteja. Kaikki nämä löytyvät siitä kansiosta, johon asensit Game Makerin.

Kun käynnistät Game Makerin ensimmäistä kertaa, sinulta kysytään, haluatko käyttää ohjelmaa yksinkertaisessa (Simple) vai edistyneemmässä (Advanced) tilassa. Jos et ole käyttänyt pelinteko-ohjelmia aiemmin etkä ole kokenut ohjelmoija, on parasta valita yksinkertainen tila (valitse siis No (Ei)). Yksinkertaisessa tilassa näytetään vähemmän ominaisuuksia. Voit vaihtaa edistyneeseen tilaan helposti myöhemmin valitsemalla siihen liittyvän kohdan File (Tiedosto) -valikosta.

Ikkunan oikeassa reunassa näytetään myös hieman ohjeistusta, jonka avulla pääset nopeasti alkuun ja teet ensimmäisen pelisi. Se opettaa sinulle Game Makerin käytön perusteet. Jos et ole käyttänyt Game Makeria aikaisemmin, on suotavaa, että käyt läpi tämän ohjeen. Voit koska tahansa palata tähän ohjeeseen Help (Ohje) -valikon kautta.

Laitteistovaatimukset

Minkä tahansa vähemmän kuin viisi vuotta vanhan tietokoneen pitäisi pystyä suorittamaan Game Makeria ongelmitta.

Tarkemmin sanottuna, Game Maker vaatii kohtuullisen modernin tietokoneen, jossa on käyttöjärjestelmänä Windows 2000, XP, Vista, 7 tai uudempi. Useimpiin luotuihin peleihin vaaditaan DirectX 8 (tai uudempi) -yhteensopica näytönohjain, jossa on vähintään 32 Mt näyttömuistia. Näytön resoluution tulee olla vähintään 800x600 ja värisyvyyden vähintään 16 bittiä (mieluiten täysvärisyvyys eli 24 tai 32 bittiä). Myös äänikortin tulee olla DirectX 8 -yhteensopiva. Varmista, että ajurit ovat ajan tasalla. Game Maker vaatii, että DirectX:n versio 8.0 tai uudempi on asennettuna tietokoneelle. (Voit ladata uusimman DirectX:n version Microsoftin kotisivuilta osoitteesta http://www.microsoft.com/windows/directx/.) Pelejä suunnitellessa ja testatessa muistivaatimukset ovat melko korkeat (vähintään 128 Mt, mieluiten enemmän, riippuen myös käyttöjärjestelmästä). Pelejä suoritettaessa muistivaatimukset eivät ole yhtä korkeat ja riippuvat paljon pelin tyypistä.