Peli-informaatio

Hyvä peli antaa pelaajalle joitain tietoja pelin pelaamisesta. Tämä informaatio tulee esille, kun pelaaja painaa nappia <F1> pelin aikana. Kirjoittaaksesi peli-informaation kaksoisklikkaa Game Information -kohtaa resurssipuusta näytön vasemmalla puolella. Pieni sisäänrakennettu editori avautuu, johon voit lisätä peli-infoa. Voit käyttää eri fontteja, eri värejä ja eri tyylejä. Voit myös asettaa taustavärin.

File (Tiedosto) -valikosta voit myös valita monia asetuksia valitsemalla Options (Asetukset). Tavallisesti ohjeet näkyvät peli-ikkunassa ja peli pysähtyy väliaikaisesti. Täällä voit määrittää ohjeet näkymään erillisessä ikkunassa. Tässä tapauksessa voit valita peli-informaation ikkunan otsikon pelin aikana. Voit myös päättää peli-informaatioikkunan sijainnin (käytä arvoa -1, jos haluat keskittää), koon ja sen, pitäisikö pelaajalle sallia ikkunan koon muuttaminen reunoista. Voit pakottaa informaatioikkunan pysymään päällimmäisenä ja voit päättää, jatkuuko peli, kun peli-informaatioikkuna näytetään.

Hyvä vinkki on tehdä peli-informaatiosta lyhyt ja täsmällinen. Sinun pitäisi tottakai myös lisätä nimesi, koska sinä teit pelisi. Kaikki esimerkit sisältävät informaatio-tiedoston pelistä ja kuinka se on tehty. Kannattaa ilmoittaa informaation lopussa, että painamalla escape-näppäintä voit jatkaa peliä.

Jos haluat hieman hienommat ohjeet, käytä jotakin ohjelmaa, kuten Wordia. Sitten vain kopioit ja liität Wordista sen osan, jota haluat käyttää, peli-informaation editoriin. Et varmaankaan halua käyttää tätä mekaniikkaa lainkaan pidemmälle kehittyneissä peleissä, vaan luultavasti käytät erillisiä huoneita.