Laajennuspaketit

Nämä toiminnot ovat käytettävissä vain Game Makerin Pro-versiossa.

Laajennuspaketit laajentavat Game Makerin mahdollisuuksia. Yksittäinen laajennuspaketti voi lisätä Game Makeriin uusia toimintosettejä tai ylimääräisiä funktioita ja vakioita Game Makerin sisäänrakennettuun GML-kieleen. Kun saatavillasi on laajennuspaketteja, niiden ohjeet lisätään Help (Ohje) -valikkoon.

Kaksoisklikatessa Extension Packages (Laajennuspaketit) -valintaa, seuraavanlainen ikkuna avautuu:

Tässä ikkunassa voit määrittää, mitkä laajennuspaketit ovat käytössä pelissä. Vasemmalla on lista käytetyistä (Used) ja oikealla saatavilla olevista (Available) paketeista. Paketin voi siirtää toiselle listalle valitsemalla sen ja painamalla listojen välissä olevaa painiketta. Kun paketti on valittu, siitä näytetään lyhyt kuvaus ikkunan alaosassa. Lisätietoja siitä saa painamalla Help (Ohje) -painiketta.

Laajennuspakettien käyttäminen on erittäin tehokas Game Makerin osa. Muutamia laajennuspaketteja tulee Game Makerin mukana, mutta sen Internet-sivuston kautta niitä tulee saataville lisää. Painiketta Install (Asenna) painamalla voidaan asentaa uusia tai poistaa vanhoja laajennuspaketteja. Tällöin seuraavanlainen ikkuna näytetään:

Tässä näkyvät kaikki asennetut laajennuspaketit. Jonkin niistä valitsemalla ja sitten Uninstall (Poista) -painiketta painamalla kyseinen laajennuspaketti poistetaan järjestelmästä.

Laajennuspaketteja jaetaan eteenpäin .gex-tiedostoina. Voit löytää tällaisia Internet-sivuiltamme, joille voit siirtyä painamalla Find More (Etsi lisää) -painiketta. Kun olet ladannut tällaisen laajennuspaketin tietokoneellesi, paina Install (Asenna) -painiketta, jolloin se asennetaan järjestelmään.

Jos haluat luoda omia laajennuspakettejasi, lisätietoja saat lukemalla seuraavan sivun: http://www.yoyogames.com/extensions.