Kuvasarjat (Strips)

Kuten aiemmin on mainittu, kuvat ovat yleensä tallennettuina joko animoituina gif-tiedostoina tai kuvasarjoina. Kuvasarja on yksi suuri bittikartta, joka säilöö kaikki kuvat vieri viereen. Ainoa ongelma on se, että yksittäisten alikuvien kokoa ei ole tallennettu kuvaan. Lisäksi monissa netistä saatavilla olevissa kuvasarjatiedostoissa on useampia kuvia tai animaatioita yhdessä ja samassa tiedostossa. Esimerkiksi seuraavassa kuvasarjatiedostossa on neljä eri animaatiota.

Valitaksesi yksittäisiä kuvia tai animaatioita tällaisista tiedostoista, voit valita kuvaeditorin File (Tiedosto) -valikosta Create from Strip (Luo kuvasarjasta) tai Add from Strip (Lisää kuvasarjasta). Valittuasi sopivan kuvasarjatiedoston, näet seuraavanlaisen ikkunan:

Oikealla näet valitsemasi kuvasarjan (tai osan siitä). Vasemmalla voit määrittää useita parametreja, jotka määräävät, mistä alikuvista olet kiinnostunut. Huomaa, että yksi tai useampi suorakulmio kuvassa merkitsee kuvia, joita olet valitsemassa. Voit määritellä seuraavat parametrit:

Kun olet valinnut oikeanlaisen ryhmän kuvia, paina OK luodaksesi kuvasi. Muistathan, että voit käyttää muiden tekemiä kuvia vain, jos sinulla on heidän lupansa tai jos kuvat ovat freewarea (kaikkien vapaassa käytössä).