Kuvien muokkaaminen

Tähän asti olemme ladanneet kuvat tiedostoista. Game Makerissa on kuitenkin myös mahdollista luoda ja erityisesti muokata kuvia. Tämän voit tehdä avaamalla kuvan ominaisuusikkunan tuplaklikkaamalla jotain kuvistasi (tai luomalla uuden kuvan), ja sitten painamalla Edit Sprite -painiketta, jolloin aukeaa uusi ikkuna, joka näyttää kaikki kuvan muodostavat alikuvat.

Kuvan muokkausikkuna näyttää seuraavalta:

Oikealla näet eri kuvat, joista kuva muodostuu. Huomaa, että Game Makerissa kaikkien kuvan alikuvien täytyy olla samankokoisia. Vasemmalla pyörii kuvan animaatio. (Jos et näe animaatiota, valitse Show Preview -valintaruutu.) Esikatselun alapuolelta voit muuttaa animaation nopeutta ja taustaväriä. Tällä tavalla saat kuvan siitä, miltä animaatio näyttää itse pelissä. (Huomaa, että tämä nopeus vaikuttaa vain esikatseluun. Animaation nopeus pelin aikana riippuu huoneen nopeudesta.)

Kuvaeditori sisältää monia komentoja kuvan luomiseen ja muuttamiseen. Nämä kaikki ovat saatavilla valikon kautta. (Joillekin on myös painikkeet työkalurivissä.) Jotkut komennot toimivat yksittäisiin kuviin. Niitä käyttääksesi sinun on ensin valittava hiirellä jokin alikuva.

File (Tiedosto) -valikko

File-valikosta löytyy useita komentoja kuvien tallentamiseen ja lataamiseen.

Edit (Muokkaa) -valikko

Edit-valikko sisältää useita valittuun kuvaan liittyviä komentoja. Voit leikata sen leikepöydälle., liittää kuvan leikepöydältä, tyhjentää auki olevan kuvan, poistaa sen, ja siirtää kuvia oikealle ja vasemmalle sarjassa. Viimeisenä valikossa on komento yksittäisen kuvan muokkaukseen sisäänrakennetussa kuvankäsittelyohjelmassa (tästä seuraavissa kappaleissa).

Transform (Muodonmuutokset) -valikko

Transform-valikossa voit suorittaa kuville useita muodonmuutoksia.

Images (Alikuvat) -valikko

Images-valikossa voit suorittaa useita operaatioita kuville.

Kokeile näitä komentoja saadaksesi haluamasi näköisiä kuvia.

Animation (Animaatio) -valikko

Animation-valikon komennoilla voit luoda uusia animaatioita vanhan pohjalta. Kokeile hieman eri vaihtoehtoja saadaksesi aikaan haluamasi efektit. Älä myöskään unohda, että voit aina tallentaa animaation ja lisätä sen myöhemmin johonkin toiseen. Voit myös aina lisätä tyhjiä kuvia ja poistaa ei-toivotut. Alla käydään lyhyesti läpi eri toiminnot.

Erityisesti kaksi viimeistä komentoa ovat erittäin tehokkaita. Esimerkiksi, luodaksesi vaikutelman räjähtävästä objektista, lisää muutamia kuvan kopioita ja sen jälkeen muutamia tyhjiä ruutuja. Päällystä sitten räjähdysanimaatiolla. (Pidä huolta, että kuvien määrät menevät tasan.) Vaihtoehtoisesti, morfaa animaatio räjähdykseen. Pienellä harjoittelulla voit saada aikaan mahtavia kuvia.