Kehittyneempi käyttöliittymä

Tähän asti olemme tutkailleet Game Makerin yksinkertaisia ominaisuuksia. On kuitenkin olemassa paljon enemmänkin mahdollisuuksia. Voidaksesi käyttää näitä, sinun on suoritettava Game Makeria edistyneessä tilassa. Tämä on helppo vaihtaa. Valitse File (Tiedosto) -valikosta Advanced mode. (Jotta voit nähdä vaikutuksen kokonaisuudessaan, kannattaa käynnistää Game Maker uudestaan tai ainakin tallentaa pelisi ja ladata se uudestaan.)

Kun avaat Game Makerin edistyneessä tilassa, näet seuraavanlaisen ikkunan:

Se sisältää kaiken, mitä yksinkertaistettu tila sisältää, mutta lisäksi siinä on useita lisäresursseja, -nappeja ja -valikkokohtia. Lisäksi tulemme huomaamaan seuraavissa kappaleissa, että eri resursseilla on lisäominaisuuksia. Tässä käsittelemme valikon lisäkohdat.

File-valikko

File-valikosta löydät seuraavat lisäkomennot:

Ominaisuudet

File-valikon Preferences-kohdassa voit asettaa ja muuttaa useita ominaisuuksia, jotka säilyvät Game Makerin eri käynnistyskertojen välillä. Seuraavat ominaisuudet voidaan asettaa:

Edit-valikko

Edit-valikosta löydät seuraavat lisäkomennot:

Resources-valikko

Tässä valikossa voit nyt myös luoda lisäresursseja. Huomaa, että jokaiselle niistä on myös nappi työkalurivissä ja pikanäppäin.

Scripts-valikko

Scripts-valikosta löydät seuraavat lisäkomennot: