Pelisi julkaiseminen

Aiemmista kappaleista saamiesi tietojen avulla voit luoda pelejä. Kun pelisi on valmis, haluat luonnollisesti muiden ihmisten pelaavan sitä. Voit tietysti antaa heille tekemäsi .gmk-tiedoston ja antaa heidän käyttää Game Makeria sen pelaamiseen, mutta se ei tavallisesti ole se, mitä haluat. Ensinnäkin, et varmastikaan halua, että muut voivat muokata peliä, ja toiseksi, haluat myös, että ihmiset voivat pelata peliä, vaikka heillä ei olisikaan Game Makeria. Tällöin haluat siis luoda pelistäsi suoritettavan itsenäisen .exe-tiedoston.

Suoritettavan .exe-tiedoston luominen Game Makerissa on todella helppoa. Valitse File (Tiedosto) -valikosta Create Executable (Luo suoritettava ohjelma). Ohjelma kysyy nimeä .exe-tiedostolle, joka tulee sisältämään pelin. Anna nimi, paina OK ja nyt voit jakaa peliäsi kenelle haluat. Voit vaihtaa .exe-tiedoston kuvaketta pelin asetuksista (Global Game Settings).

Kun olet luonut .exe-tiedoston yllä kuvatulla tavalla, voit jakaa tätä tiedostoa muille tai asettaa sen nettisivuillesi ladattavaksi. Game Makerilla luotuja pelejä saa levittää vapaasti haluamallaan tavalla. Niitä on myös lupa myydä. Tässä tapauksessa pelin kuvien ja äänien on oltava tietysti myös vapaasti levitettävissä tai myytävissä. Katso lisätietoa oheisesta lisenssisopimuksesta.

Tavallisesti on kätevää pakata .exe-tiedosto .zip-tiedostoon yhdessä jonkinlaisen lueminut-ohjeen kanssa. Windows XP:ssä tämä on mahdollista suoraan oikean hiiren painikkeen valikon kautta. Internetissä on myös saatavilla monia ilmaisia zip-ohjelmia. Vaihtoehtoisesti voit luoda pelillesi asennusohjelman. Tähänkin tarpeeseen on Internetissä saatavilla useita ilmaisia asennusohjelman luontiohjelmia.