Taustat

Kolmas perusresurssi on taustat. Taustat ovat yleensä suuria kuvia, joita voit käyttää tausta- tai etualan kuvana huoneissa, joissa myös peli tapahtuu. Pelien taustat tehdään usein siten, että ne peittävät alueet jättämättä näkyviä rakoja. Tällä tavoin huoneen tausta voidaan täyttää jollain kuviolla. Game Makerin sivuilta löydät useita tällaisia taustoja, ja Internetistä löydät vielä lisää.

Kun haluat luoda taustan, käytä Create Background (Luo tausta) -toimintoa Resources (Resurssit) -valikosta tai klikkaa vastaavaa painiketta työkalurivillä. Seuraavanlainen ikkuna tulee näkyviin.

Paina Load Background (Lataa tausta) -näppäintä ladataksesi uuden kuvan taustaan. Game Maker osaa käsitellä useita kuvamuotoja. Taustoja ei voi animoida! Transparent (Läpinäkyvyys) -valintalaatikko ilmoittaa, onko kuva osittain läpinäkyvä. Suurin osa taustakuvista on läpinäkymättömiä, joten läpinäkyvyys on oletuksena pois päältä. Alavasemmassa kulmassa olevan pikselin väriä käytetään läpinäkyvänä värinä.

Voit muokata taustaa tai tehdä uuden käyttämällä Edit Background (Muokkaa taustaa) -toimintoa.

Ole varovainen isojen taustakuvien kanssa. Monet näytönohjaimet eivät pysty käsittelemään kuvia tai taustoja, jotka ovat ruutua suurempia. Koeta siis pitää taustojesi koko alle 1024x1024 pikselissä.