Äänet ja musiikki

Useimmissa peleissä on monia ääniefektejä ja taustamusiikkia. Game Makerin kotisivuilta löydät monia hyödyllisiä ääniefektejä, ja netistä löydät moninkertaisesti lisää.

Kun haluat luoda ääniefektin peliisi, valitse vaihtoehto Create Sound (Luo ääni) Resources (Resurssit) -valikosta tai paina vastaavaa painiketta työkalurivillä. Seuraavanlainen ikkuna ilmestyy.

Voit ladata äänen painamalla painiketta Load Sound (Lataa ääni). Valitse ääni ilmestyvässä tiedostonvalintaikkunassa. Äänitiedostoja on kahdenlaisia: aaltoääniä (wave) ja midi-tiedostoja. Aaltoääniä käytetään lyhyinä äänitehosteina. Ne vievät paljon tilaa, mutta ne soitetaan heti. Käytä äänitehosteina vain aaltoääniä. Midi-tiedostot sisältävät erilaista musiikkia. Ne vievät paljon vähemmän tilaa, mutta ne rajoittuvat instrumentaaliseen taustamusiikkiin. Lisäkis oletusarvoisesti vain yhtä midi-tiedostoa voidaan soittaa kerrallaan.

Kun olet ladannut äänitiedoston, voit kuunnella sen toistopainikkeesta. Voit myös tallentaa äänen Save Sound (Tallenna ääni) -painikkeella tiedostoon. Tätä näppäin ei ole välttämättömyys, mutta voit tarvita sitä, jos olet kadottanut alkuperäisen äänen.