Asentaminen

Luultavasti oletkin jo tehnyt tämän, mutta jos et, tästä löytyvät Game Makerin asennusohjeet. Sinun tarvitsee vain suorittaa ohjelma gmaker.exe. Seuraa ruudulla näkyviä ohjeita. Voit asentaa ohjelman ihan mihin vain haluat, mutta helpointa on valita oletusarvoiset ehdotukset. Kun asennus on päättynyt, Käynnistä-valikosta löytyy uusi ohjelmaryhmä, josta voit käynnistää Game Makerin ja lukea ohjetiedoston.

Ensimmäisellä Game Makerin käyttökerralla ohjelma kysyy, haluatko käyttää yksinkertaistettua (Simple) vai edistyneempää (Advanced) tilaa. Jos et ole käyttänyt ennen mitään pelinteko-ohjelmaa, kannattaa valita yksinkertaistettu tila (eli valita No). Yksinkertaisessa tilassa näytetään vähemmän vaihtoehtoja. Käytössä olevaa tilaa voi helposti vaihtaa valitsemalla vastaavan vaihtoehdon File (Tiedosto) -valikosta.

Laitteistovaatimukset

Game Maker vaatii nykyaikaisen Pentium-koneen, jossa on käyttöjärjestelmänä Windows 2000, Me, XP, Vista, tai jokin myöhempi versio. Suurimpaan osaan tehdyistä peleistä tarvitaan DirectX 8 (tai uudempi) -yhteensopiva näytönohjain vähintään 32 Mt näyttömuistilla. Se vaatii vähintään 800x600 näyttöresoluution ja 65536 (16-bittinen) värin väripaletin. Vaatimuksiin kuuluu myös DirectX 8 -yhteensopiva äänikortti. Varmista, että ajurisi ovat ajan tasalla. Game Makerin asentaminen edellyttää, että DirectX 8.0 tai uudempi versio on asennettu tietokoneellesi. (Voit ladata uusimman DirectX:n version Microsoftin kotisivuilta: http://www.microsoft.com/windows/directx/.) Pelejä suunniteltaessa ja testatessa muistivaatimukset ovat melko korkeat. (ainakin 128 Mt ja varmasti enemmänkin, määrä vaihtelee myös käyttöjärjestelmän mukaan). Pelejä pelattaessa muistivaatimukset ovat alhaisempia, mutta nekin riippuvat pitkälti pelin tyypistä.