Haluat siis luoda omia tietokonepelejä

Tietokonepelien pelaaminen on hauskaa. Mutta oikeastaan on paljon hauskempaa tehdä pelejä ja antaa muiden pelata niitä. Harmittavaa kyllä, tietokonepelien teko ei ole helppoa. Kaupalliset tietokonepelit, joita ostat nykypäivänä vievät yleensä 1-3 vuotta kehittämiseen tiimeiltä, joissa on 10-50 ihmistä. Budjetit kasvavat helposti miljooniin dollareihin. Kaikki nämä ihmiset ovat lisäksi erittäin kokeneita: ohjelmoijat, grafiikkasuunnittelijat, äänisuunnittelijat jne.

Tarkoittaako tämä siis, että on mahdotonta luoda omia tietokonepelejä? Onneksi ei. Sinun ei kuitenkaan kannata odottaa luomusten olevan Quaken tai Age of Empiresin tasoisia parissa viikossa. Se ei ole kuitenkaan välttämätöntä. Yksinkertaiset pelit, kuten Tetris, Pacman, Space Invaders, jne. ovat erittäin hauskoja ja helppoja luoda. Harmi kyllä, ne vaativat kuitenkin hyviä ohjelmointitaitoja, jotta niissä voidaan käsitellä grafiikkoja, ääniä, käyttäjän vuorovaikutusta jne.

Mutta tässä tulee Game Maker, joka on ohjelmoitu tekemään pelien luominen paljon helpommaksi. Enää sinun ei tarvitse ohjelmoida. Intuitiivisen ja helppokäyttöisen vedä ja pudota -käyttöliittymän avulla pelien omien peliesi tekeminen on erittäin nopeaa. Voit tuoda ja luoda kuvia, "spritejä" (animoituja kuvia) ja ääniä, joita voit käyttää pelissäsi. Voit helposti määritellä pelisi objektit ja määritellä niiden käyttäytymisen, ja voit luoda näyttäviä huoneita, joissa peli tapahtuu, liikkuvilla taustoilla. Ja jos haluat täyden hallinnan, Game Makerissa on helppokäyttöinen sisäänrakennettu ohjelmointikieli, jolla saat täyden hallinan pelisi toimintaan.

Game Maker keskittyy kaksiulotteisiin peleihin, joten sitä ei ole tarkoitettu 3D-maailmojen kuten Quake, luomiseen, vaikka mukana onkin rajallinen määrä funktioita 3D:lle. Mutta älä anna tämän masentaa sinua. Monet pelit, kuten Age of Empires, Command & Conquer-sarja ja Diablo käyttävät kaksiulotteista grafiikkaa, vaikka ne näyttävät hyvin kolmiulotteisilta. Kaksiulotteisten pelien luominen on myös nopeampaa ja helpompaa.

Game Makerista on kaksi eri versiota, Lite-versio ja Pro-versio. Lite-versiota voi käyttää ilmaiseksi, mutta sillä on rajoitettu määrä funktioita ja se myös näyttää ponnahdusikkunoita. Voit kuitenkin vapaasti jaella pelejä joita olet sillä luonut ja voit jopa myydä niitä vapaasti. Katso mukana tulleesta lisenssisopimuksesta lisää tietoa. On kuitenkin suositeltua päivittää Game Maker Pro-versioon. Se nostaa tuntuvasti ohjelman funktioiden määrää ja poistaa logon pelien latauksesta. Päivittäminen tukee myös tulevien Game Maker-versioiden kehitystä.

Tämä dokumentti kertoo kaiken, mitä sinun pitää tietää Game Makerista ja siitä, kuinka voit luoda omia pelejäsi sillä. Muistathan, että edes ohjelmalla, kuten Game Maker, tietokonepelien suunnittelu ei ole täysin vaivatonta. On liian monta tärkeää näkökulmaa: pelattavuus, grafiikat, äänet, käyttäjän vuorovaikutus jne. Aloita helpoimmilla esimerkeillä ja huomaat, että pelien teko on hauskaa. Katsasta myös nettisivut

http://www.yoyogames.com/

Sieltä löydät esimerkkejä, ohjeita, ideoita ja linkkejä muille sivuille ja foorumeille. Ja pian sinustakin tulee mestarillinen pelientekijä. Nauti.